Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

неделя, 23 май 2010 г.

Галерия „Арт Муза” представя " Учители - художници "

" Учители - художници "

Изложба - живопис, икони, керамика, текстил

20 – 31.05.2010

Откриване: 20.05.2010 от 18.00 ч.
с празнична програма – концерт

Изложбата „Учители – художници” е посветена на 24 май и има за цел да представи в галерия „Арт Муза” една особена категория творци, които са едновременно и преподаватели. Те са онези, благодарение на които изкуството върви напред. Те предават художествените традиции и своето майсторство на следващото поколение и го възпитават в дръзновение и новаторство.
П поради близостта на двете културни институции. Повечето представени автори са свързани с Първо общо образователно училище „П. Славейков”, гр. София. Те са в момента или са били учители по изобразително изкуство в него. Няма по-вдъхновяващо и педагогично за ученика да се докосне до живия пример на своя учител.
Участват: Калина Никова, Динко Ненов /Dizza Donatello/, проф. Драган Немцов, Стойчо Зерлиев, Невяна Илиева, Малин Малинов, Виктория Гълабова, Йоана Николова, Никол Клим, Кирил Десподов и др.
Галерия „Арт муза” възнамерява изложбата „Учители – художници” да стане традиционна 24-то майска и да представя творци – преподаватели от различни учебни заведения и градове.Няма коментари:

Публикуване на коментар