Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

петък, 3 юни 2011 г.

„Учениците на Арт Муза” Изложба живопис и графика 01 – 14.06.2011 Откриване: 01.06.2011 от 18.30 ч. С детски концерт на изпълнения на пианоГалерия „Арт Муза” посвещава месец юни на децата. Тук винаги вратите са широко отворени за изявите на най-младите художници. „Арт Муза” се оформя като единственото художествено пространство в София, което без предубеждения предоставя територията си на изгряващите звезди на България и призентира преимуществено детско творчество. На празника 1 юни представя учениците, които са обучавани в ателието към галерията през учебната 2010 - 2011. 15-на таланта на различна възраст израстват в творческото си развитие в артистичната обстановка на галерията сред различни произведения на съвременното българско изкуство.
В изложбата участват: Вивиан Рангелова/VІІ кл./, Георги Калинов/ V кл. СМГ/, Димана /V кл., І СОУ/, Ива Велева /21 г./, Ивон Кючукова, Ина Анастасова ІІ кл., /НУКК/, Карина Андонова / 6 год., 104 ЦДГ/, Мила Цветанова /5 год., 106 ЦДГ/, Мария Скаутска / 6 год./, Милена Цакова, Николай Арсенов /7 кл., 11 ОУ/, Симона Томова / V кл., 1 СОУ/, Таниел Гюлиян / ІV кл., І СОУ/ и др.
Празника на изкуствата, посветен на 1 юни се откри с концерт на 6 деца като трима от тях съчетават двете изкуства свирят на пиано и рисуват прекрасно. Това са Георги, Ивон и Таниел.


Няма коментари:

Публикуване на коментар