Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

петък, 7 октомври 2011 г.

Eлена Караджова Юбилейна изложба текстил 03.10 – 14.10.2011 Откриване: 03.10.2011 от 18.00 ч. с концерт на: Ани Тошкова- пиано, Ивон Кючукова – пиано, Агоп Маникян – виола
Галерия „Арт Муза” представя юбилейната изложба на Елена Караджова по случай нейната 50-годишнина. През 1980 г. тя завършва Средно специално училище за приложни изкуства в София със специалност гоблени и текстил. След това влива професионалната си енергия в Творческия фонд на СБХ, където създава гоблени до 1981 год. В последващия период е художник в практическо действие - твори десени в БРФ „Памукотекс” и е аранжор в „Булгарплод” до 1992. С навлизането на новите технологии в живота Елена работи като графичен дизайнер в фирмите “Енигма” ООД, “Спектър 365” и “Джана” ЕООД. 50 години е един вододел в живота, в който човекът и особено творецът си прави равносметка на постигнатото и на базата на това гради нови перспективи. Трябва да поздравим Елена Караджова, че вплита изкуството в модерните технологии и едновременно не забравя малко пренебрегнатото в последно време изкуство на тъкания текстил. Тя работи в малки и близки до нас форми и с различни техники пресъздава света около нас и рожбите на своята фантазия. Вълнуват я състоянията на природата и разнообразието й от форми и цветове. Тя съчетава нежни преходи, импресионни мотиви, предметна илюзьорност едновременно с категоричността на декоративните елементи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар