Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

вторник, 8 ноември 2011 г.

Мари Басмаджиян- художничка и певица. „Умиление” – изложба- живопис, рисувана коприна и текстил 07- 18.11.2011

Мари Басмаджиян- художничка и певица. „Умиление” – изложба- живопис, рисувана коприна и текстил 07- 18.11.2011 Откриване: 07.11.2011 от 18.00 с изпълнения на: Мари Басмаджиян - сопран Ани Тошкова - пиано
Мари Басмаджиян представя 22-та самостоятелна и трета изложба в галерия „Арт Муза”. Тя е художничка и певица и откри изложбата си със свои великолепни изпълнения в съпровод на пианистката доц. Ани Тошкова. Мари Басмаджиян е родена в София и е завършила Художествена академия за изящни изкуства в Берлин, Германия със специалност Декоративен и моден дизайн. От десетина години се занимава главно с рисуване върху коприна и създава оригинални картини, икони, пана, шалове и аксесоари. Сегашната й изложба се казва „Умиление” и тръгва от този прастар иконографски модел с корени във Византийското изкуство. Тя е посветена на Св. Богородица, която е закрилница на жените, семейството и всички хора по света и се моли на своя син за нас грешните. Св. Богородица има много лица, защото всеки я вижда по своему. Мари Басмаджиян представя различни варианти на Божията майка с разнообразна изобразителна стилистика и многообразие от материали на изпълнение. Тя се представя в любимата си техника на рисуваната коприна и текстил. Сега виждаме художничката в по-нова светлина с активно включване на апликацията на ефирни и красиви текстилни материи и маниста, което позволява съвместяване на склупторната и живописната форма. Емблема на художничката остава любовта й към богатите фигури и пищните цветове, почерпани от стилистиката на арменската миниатюра.

1 коментар: