Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

петък, 8 февруари 2013 г.Ива Велева /ученичка на аталие галерия       „Арт Муза”/ представи изложбата „Един различен свят” в Младежки дом; гр. Перник
Изложбата се откри на 08.02.2013 год и продължава до края на февруари. Ива Велава страда от целебрална парализа и епилепсия и три години рисува в ателие галерия „Арт Муза”, където развива изобразителните си качества на базата на своя самороден талант и невероятна фантазия и слънчево чувство за цветовете. Тя откри първата си изложба с рисунки – сух и маслен пастел, акварел и въглен  в галерия „Арт Муза”преди 2 години, което я укрили за овладяване на нови творчески прострнства. Успешно усвои рисуването с маслени бои, станало за нея любима техника в последствие. На втарата си самостоятелна изложба показва пред публиката на гр. Перник постиженията си от двата й творчески периода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар