Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

понеделник, 21 юни 2010 г.

Ивон Кючукова „10 х 10” Живопис и графика

Галерия „Арт Муза”
Представя


Ивон Кючукова
„10 х 10”
Живопис и графика

15 – 30.06.2010

Откриване: на 01.06.2010 от 18.00 ч. с концерт на:
Ивон Кючукова и доц. Ани Тошкова – пиано
10 – годишната Ивон Кючукова открива 10-та самостоятелна изложба на 15 юни 2010 година, което е дало повод за наименованието „10 х 10”.
Интересно е да се види как рисува едно 10 – годишно момиче, което се занимава с това през по-голяма част от живота си. Личният й стил прозира от всяка картина и той е искрено декоративен и искрящо топъл, извиращ от оранжево – жълтата и червена гама. Останалите тонове допълват неповторимата атмосфера на детския свят и разчупеното въображение. Цялата вселена е обект на вдъхновение и повод за изобразителна интерпретация. Всички материали са достойни, за да бъдат преобразени в произведение на изкуството.
И така части от детското ежедневие са създали пъзела на живописната изложба на Ивон с няколко графични акцента, а тя е логично продължение от предишната детска експозиция в столичната галерия „Арт Муза” през юни – месеца на децата и дългоочакваната ваканция.
На откриването на 15.06.2010 Ивон Кючукова свири на пияно като доказателство за приятелството между изкуствата и съвместимостта им и взаимното им допълване в изгрева на един човешки живот…Изкуството – като формула за преодоляване на стреса и кризата – една рецепта подадена от дете към света на възрастните.


Николинка Климукова – галерист и изкуствовед
0877544662, 02 9832545

Няма коментари:

Публикуване на коментар