Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

събота, 18 юни 2011 г.

Философията на живота Изложба живопис Ивон Кючукова / 11 годишна/ С участието на Никол Клим и Васил Кючуков

Философията на живота
Изложба живопис
Ивон Кючукова / 11 годишна/
С участието на Никол Клим и Васил Кючуков

15 - 30.06 .2011

Откриване: 15.06.2011 от 18.00 с изпълнения на пиано на Ивон Кючукова и Ани Тошкова

11 - годишната художничка Ивон открива своята 12 поред изложба в столичната галерия „Арт Муза”. Поради превратностите на съдбата понякога на децата се налага да пораснат преждевременно и да разсъждават като зрели хора. От позицията на своите 11 години Ивон отправя живописните си мнения и картинни обобщения за света и живота. Наименованието на изложбата „Философията на живота” представя позиции и гледни точки – изкуството като начин на мислене, творчеството като най-висша форма на живот, реалността със своите безумни предизвикателства и невъзможни решения.
Платната на Ивон са реакция на ставащото около нея – световната криза – кризата в обществото, кризата на морала, кризата в семейството, кризата в човешките души. Затова често използван мотив в нейните произведения е спиралата – вечният водовъртеж на живота, обхванал най-дълбоките пластове на съзнанието.
Багрите на творбите на Ивон са жизнерадостни, линиите категорични, формите - изчистени, композицията – строго премерена.
Впечатляващи са сериите й от платна - 2, 3 и 4 на брой, в които доразвива един и същ мотив. Те отправят препратка към голямото й платно, рисувано на 4 -годишна възраст. Идеите и цветната багреност остават еднаква – това е Ивон!
Философията на живота на Ивон определено е оптимистична. Животът е прекрасен ни убеждава тя със всяка своя картина./ „Ако не бъдете като децата, няма да влезете в царството небесно” – ни съветва Бог./
Нейното мнение допълват 9 годишният й брат Васко и майката Никол Клим, които участва с по-малък брой също живописни творби. Интересно е да се види общото светоусещане и различието в детайлите.
Ивон рисува от 3– годишна и с първите си изяви впечатлява публиката и специалистите. Заниманията с пиано доразвиват творческата й личност и показват една определена осмисленост на детското ежедневие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар