Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

петък, 21 октомври 2011 г.

Милена Цакова. Изложба- живопис. 18.10 – 01.11 .2011. Откриване: 18.10.2011 от 18.00 с изпълнения на пиано на Ивон Кючукова и Ани Тошкова

Художничка Милена Цакова открива своята 2-ра самостоятелна изложба в столичната галерия „Арт Муза”. Нейното творчество е пример за съчетаването на две култури и две образователни системи - българската и Американската, както и постоянното надграждане на научните знания и никога не умиращата любов към изкуството. Тя е родена в гр. София и завършва ССХУ за сценични кадри, гр. Пловдив. През 1993 г. се дипломира в „Уайт Пайнс колидж” в Ню Хемпшир, САЩ. През 1997 г. завършва „Илинойски университет” в гр. Чикаго. До 2001 г. работи в САЩ в две рекламни агенции, „Джей Уолтър Томпсън” и „Видеографик ентерпрайсес”. Защитава втора бакалавърска степен, „Хънтър колидж”, Сити Юнивърсити ъв Ню Йорк, специалност „англо-американска литература”. Завършва курс по актьорско майсторство в Ню Йорк Юнивърсити. След това се завръща в България и продължава своето образование тук. През 2009, 2010 г. , завършва две магистърски степени, СУ „Св. Кл. Охридски”-педагогика и семиотика на изобразителното изкуство и печат и книгоиздаване. До момента има издадени 5 книги. Милена Цакова не може да се представи живота си без творчеството. Тя постоянно рисува, но едва тази година представя произведенията си пред публика. През пролетта прави изложба в Перник, а ето я сега и на софийската културна сцена. Тя претворява света около нея и света вътре с нея. Така са групирани и живописните й изяви. Картините и ескизите й са реакции на красотата и реалностите, изтъкани от емоции и чувства.

Няма коментари:

Публикуване на коментар