Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

понеделник, 30 януари 2012 г.

Галерия „Арт Муза” представя Пертев Тюфекчи „Танцът на ума” Изложба рисунки 01 – 22.02.2012 Откриване: 01.02.2012 На 01.02.2012 в галерия „Арт муза” открива четвърта самостоятелна изложба Пертев Тюфекчи. Той представя 20 голямо форматни абстрактни рисунки, обвързани от идеята за „Танца на ума”. Изкуството ни се разкрива като най-висша проява на човешкия дух и свободната мисъл. Творчеството е резултат от въжделените представи на личността за себе си и ставащото около нея. Минималистичните изразни средства изчистват възприятието от излишни елементи и превръщат картината в категорично въздействащ посредник на културата. Експозицията е своеобразно продължение на предишното представяне на Пертев Тюфекчи с изложбата „Движение в безкрайното”, показано тук в галерия „Арт муза” миналата година. Майстор на свободната рисунка, той завладява живописното пространство с теми като „Ръката чертае знаци”, „Товарът на артиста”, „Равновесие”, „Стихове” и т.н. провокации към зрителя. Изложбата може да се види до 22.02.2012.
Николинка Климукова – изкуствовед Тел. 983 2545, 0877 544662 София, ул. „11 август”23 Галерия „Арт Муза”,София, ул. „11 август”23,тел. 983 2545,0877 544662 e-mail: art_muza@abv.bg, www. artmuzagallery.blogspot.com ________________________________________________________________________________________________________________

Няма коментари:

Публикуване на коментар