Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

сряда, 29 февруари 2012 г.

„Половинката на цялото”. Изложба – живопис, графика, рисунки, фотография. 27.02 – 28.03.2012. По проект на Николинка Климукова.

Откриване: 27.02.2012 от 18.00 ч. с концерт на Ани Тошкова – пиано, Ивон Кючукова – пиано, Агоп Маникян – виола и Васил Кючуков - китара На 28.02.2012 в галерия „Арт муза” се открива изложбата „Половинката на цялото” по проект на Николинка Климукова. Изложбата е ръководена от няколко тезиса, свързани с промените в сезоните и човешките отношения. На границата на зимата и пролетта по отношение на годишните сезони експозицията ще даде повод на художниците да измъкнат от ателиетата или специално да създадат произведения, подведени от идеята за целостта и усещането за липсата на цялост, за традициите и промените. 1 март е отколешен български празник, дошъл далече през вековете. Кое ни радва повече - да се закичим с бяло и червено за здраве като прадедите ни или да изпитваме удоволствие от обикалянето по шарените сергии, предлагащи ни всякакви екземпляри, главно китайско производство. Пижо и Пенда –родната мартеница. Какво ще стане ако отрежем Пижо или Пенда от бяло-червения конец?! Виждали сме подобна изработка. Този модел на половинката от традиционния модел битува от доста време. С годините ние все по-лесно режем и изхвърляме парчета от своите традиции. По повод 3 март – националния празник на България, в изложбата има картини с патриотични нотки, български дух и родно звучене, независимо от глобализационните световни тинденции. 8 март – празник - отричан и приеман. Свързан с комунизма, но почитащ жените и затова продължава да се крепи в нашето ежедневие. Едно внимание към нежната половинка. Но коя е нежната половинка, кой е силния и кой по-слабия пол? В съвремието ни теорията и фактите така се размиха и объркаха. Семейната единица загуби своята функционалност. Ние хората влязохме в ролята на Бог и както се случи с Пижо и Пенда разкъсахме плетената от векове червено-бяла връзка. Обществото ни все повече заприличва на хаотичен сбор от множество половинки, търсещи да запълнят усещането за липсата на някаква цялост. В изложбата участват авторите: Адреана Ташева, Андрей Михайлов, Валтер Гогов, Валентина Василева, Виктор Челак, Георги и Любомир Коларови, Динко Ненов /Донатело/, Жана Арт, Ивон Кючукова, Кирил Негревски, Лилия Евтимова-Добринова, Любомир Арнаудов, Мари Басмаджиян, Мариана Кънева, Милена Цакова, Мира Рахнева, Никол Клим, Николай Георгиев, Светослав и Красимир Черневи, Станка Атанасова, Юлия Станкова, Юлияна Текова и др. Николинка Климукова – изкуствовед

Няма коментари:

Публикуване на коментар