Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

сряда, 2 май 2012 г.

Мариана Кънева. „Вчера” . Изложба – живопис. 25.04 – 10.05.2012.

Откриване: 25.04.2012 от 18.00 ч. с концерт на Ани Тошкова – пиано, Ивон Кючукова – пиано, Агоп Маникян – виола и Васил Кючуков - китара Галерия „Арт муза” с експозицията „Вчера” на доц. д-р Мариана Кънева демонстрира една от водещите линии на своята културна политика – презентирането на първа самостоятелна изложба. М. Кънева е изтъкнат учен-изследовател, преподавател, фотограф и не на последно място художник. Тя учи живопис в ателието на Сергей Петров, както и при Сергей Ивойлов и Емил Рашков. Участва в множество общи изложби, печели конкурси и награди, ала сега е назрял момента да събере на едно място най-любимите си и представителни творби в ретроспективен ред. Затова изложбата е названа „Вчера”. Картините са 57 и отговарят на годините на възрастта на Мариана. Виждаме портрети, натюрморти, пейзажи и композиции от различни периоди на художничката, също и серия снимки. Тя минава през разнообразни стилови търсения, в които търси себе си като творец и своя личен стил. Обединяващата линия е любовта към красивото, смисленото и изкуството като начин на живот и мислене… Николинка Климукова – изкуствовед

Няма коментари:

Публикуване на коментар