Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

сряда, 6 март 2013 г. Картини от „Женската същност на изкуството”


изложба – живопис на жени художнички


Весела Спасова, Вероник Бостанджиян, Донка Райкова, Ивон Кючукова, Йоана Николова, Йорданка Нешева, Мари Басмаджиян, Мария –Жан,  Мариана Кънева, Мария Попова, Марта Боянава, Милена Цакова, Мирослава Янакиева, Надежда Илиева, Надя Мледенова,  Никол Клим, Савина Николаева, Юлия Станкова, Юлиана Текова  и др.
19.02 – 18.03.2013


Галерия „Арт Муза” предвставя книгата „Недалече от града” на  Димитър Хаджитодоров

 

с концерт класическа музика на: Ани Тошкова – пиано и Агоп Маникян – виола

 на 01.03.2013  от 18.00 ч.


                 1 март, традиционният български празник Баба марта, събира от 18 ч. в галерия „Арт Муза” почитателите на литературното, музикалното  и изобразителното изкуство. Проявата е посветана и на наближаващата пролет и е изпълнена с недежди и пожелания за разцвет на българското изкуство и извисения човешки дух.
                Книгата  „Недалече от града”на Димитър Хаджитодоров е сборник с есеестични миниатюри, обрисуващи природата близко до  нас, видяна и  приживяна в близък и аспект. Чувството на единение с дадените ни от Бога природни дарове, е заразяващо и ни открехва вратата на един свят на красиви пейзажи и техтите обитетели, останали понякога незабелязани или недооценени от нас.
            Музикалната среда на литературното четене е осигурено от Ани Тошкова – пианист и Агоп Маникян – виола, които ще изпълнят специално подбрана програма от бисери на класическата музика.
Преставянето на книгата става на фона на изложбата „Женската същност на изкуството” на 20 художнички и има препратки към празника 8 март. В картините господства красотата на природата  и затова те се оказват естествено допърнение на книгата на Д. Хаджитодоров „Недалече от града”, която може да се намери в галерея „Арт Муза”, на ул. „11 август” 23 в София. Изложбата „Женската същност на изкуството” ще продължи от средата на март 2013 в Младежки дом Перник.
Няма коментари:

Публикуване на коментар