Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

неделя, 27 април 2014 г.Народно читалище „Св. Климент Охридски” - 1858

 Стара Загора организира

Изложба-  живопис и графика на

Ивон Кючукова  /14 годишна/
С участието на Васил Кючуков и Никол Клим

 „Път към изкуството”

21.04 – 15.  05.2014

Откриване: 21.04. 2014 от 17.30 ч. в читалището


На 21.04.2014, вторият ден след  Възкресението Христово открива изложба  в читалище „Св. Климент Охридски” в Стара Загора Ивон Кючукова - ученичка от Националното художествено училище „Илия Петров” в София. Мястото на изложбата е в читалището – средище на народната просвета, защото „Знанието е сила”, а изкуството е път към себе си, към другите и към вечността.
Ивон Кючукова на 3 години за пръв път участва в обща изложба заедно с големи художници, а на 4 години прави първата си самостоятелна експозиция. От тогава поема по трънливия път на изкуството, изпълнен с лутания и открития, път който не носи бърза слава и големи пари, но отвежда към неповторимия и незаменим с нищо свят на творчеството и личната себеизява. Ивон представя 16-тата си изложба и в нея наред с успешни предишни авторски творби, са показани моменти от подготовката й за кандидатстване и първите й етюди от Художественото училище. Те са илюстрация на пътя на твореца, който трябва с помощта на висококвалифицираните български учители - художници да овладее  знанието и традициите, предавани от векове, за да стъпи здраво на тях и да надгражда със своя личен принос и изява.      В изложбата вземат почетно участие Никол Клим – нейната майка, също творец и преподавател и по-малкия й брат Васил Кючуков, който също твори с удоволствие и може би ще поеме по техния път.


Няма коментари:

Публикуване на коментар