Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

сряда, 15 октомври 2014 г.

.. „Арт Муза” на 10 ..



 Галерия „Арт Муза” се открива на 18 октомври, празника на свети Лука, покровителя на изкуството, преди 10 години в София. Защо пред юбилейната изложба се представя в Стара Загора? От този град тръгва пътя на Николинка Климукова, с творчески псевдоним – Никол Клим. Тук тя учи рисуване и приложно изкуство, представя първите си изложби, тук осъществява учителския си дебют, публикува в местните вестници… Междувременно завършва Учителския колеж в Дупница, Художествената Академия в София, със специалност изкуствознание и теология в Софийския университет.
Трайно се установява в столицата, където работи в Историческия музей, в галерия „Ирида” и преди 10 години създава галерия „Арт муза” с подкрепата на художничката Лилия Колебинова.
Непрестанно рисува, организира изложби, конкурси и преподава в ателието към галерия Арт Муза, в СМЦ Св. Константин” към фондация „Конкордия” и в Асоциация на родители на деца с епилепсия, пише по въпросите на средновековното и съвременното изкуство.
Пряк виновник за създаването на галерията е дъщерята на Никол Клим - Ивон Кючукова, тъй като нейната първа изложба на 4 години провокира появата на „Арт Муза”. Ивон е поела красивия и трънлив път на изкуството – учи в Художественото училище „Илия Петров” и е направила над 15 самостоятелни изложби. Васил Кючуков също има дарба на художник, рисува с удоволствие и създава интрегуващи картини.
В настоящата пред юбилейна изложба в „Недев Art gallery”, Ст. Загора, се представят Никол Клим, Ивон и Васил Кючукови с 60-на творби в ретроспективна светлина – от най-раните им творби  до последните им произведения.
На 18.10.2014 се открива  изложбата „10 години галерия Арт Муза” от 18 ч.в София в едноименното ателие-галерия с участието на 100-на художници, които са показвани през годините.
Мечтайте и вървете по пътя на своите мечти – споделя Никол Клим - Като дете мечтаех да имам магазинче за произведения на изкуството и то  взе, че се появи.”














Няма коментари:

Публикуване на коментар