Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

събота, 29 август 2015 г.
Галерия Арт Муза”  представя
Изложба – живопис на
Андрей Хинков
Откриване: 01.09.2015 от 18.00 ч.
с изпълнения на китара на Кирил Петков

Андрей Хинков сам разказва за себе си: „ Роден съм през 1989. Започнах да рисувам в тийнейджърските си години, учейки се сам. С течение на времето изкуството за мен се превърна в завладяваща, обсебваща необходимост. Втечняването на мислите и чувствата ми в смислена форма върху платното към момента заема почти цялото ми съществуване. Работата ми е вдъхновена предимно от обърканото общуване между хората, и в частност от невероятния ни талант да причиняваме невъобразимо страдание, опустошение и тревога. Стремя се да влияя на зрителя по много личен и директен начин, поради което картините ми се придържат към  семпли и непринудени сюжети, композиции и цветове”.

Първата самостоятелна изложба на младия и многообещаващ автор Андрей Хинков в галерия „Арт Муза” е истинско събитие в художествения живот в края на лятото. Всяко платно е хвърлена ръкавица в лицето на зрителя, провокира ни с промислени визуални послания с философски подтекст и многопланови истини за житейската реалност.Николинка Климукова- изкуствовед, галерист


Няма коментари:

Публикуване на коментар