Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

събота, 13 февруари 2016 г.


Изложба „Живопис“ на Димитър Петров, галерия „Средец“- София, 08.02.2016

Димитър Петров е модерен съвременен живописсец, който може да бъде пример за младите колеги. Той изгради още като студент и до днес запази личния си стил, надграждайки го в емоционална основа. Той има успешна реализация в България и чужбина с многобройни изложби, поръчки  и откупки.
Настоящата му изложба го представя като зрял автор здраво стъпил в пътя на изкуството.

Николинка Климукова- изкуствовед

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар