Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

сряда, 4 май 2016 г.

 Изложба с творби от международния пленер в Мъглиж 2012,2013,2014,2015
Откриване: 04.05.2016 от 18 ч. В изложбена зала „Г. Данчов“, Чирпан

В изложбата участват художници от 6 страни: Русия, Македония, Англия, Турция, Сърбия и Бъгария. В представената експоциция са подбрани най-добрите творби от годините на провеждене на планара на: доц. Цветан Стоянов, Светлозар Недев, Владимир Кондарев, Татяна Доброволска , Надежда Кутева, Симеон Панайотов,Светлана Еланцова, Росен Бакалов, Мита Ристич, Борис Хромов, Татяна Малкова, Светлана Вахтина,  Атанас Дончев, Христина Зафировска,  Милена Господинова, Светлана Солодовникова, А.Белугин, Николета Стойчевска, Елица Димитрова, Живко Танев, Тони Чатленски, Татяна Малкова, Павлина Копано, Кирил Попов, Милена Господинова.

През всяка от годините е зададена различна тема на планера, но темата за любовта към природата, заобикалящия ни свят и към изкуството събира авторите от целия свят. Те са пленени от красива България, от нейните дух,  природа, история, архитектура. Висотата на художниците, разнообразието на стилове и изразни средства прави изложбата атрактивна и запомняща се. Платната са посредници между България и останалия свят, пределите на изкуството за безбрежни и както неуморимия творчески потенциал.
Изложбата е интересна провокиция за жителите и гостите на Чирпан и ги прави съпричасни с интимноста и на пленерната живопис.

Николинка Климукова /изкуствовед/

























Няма коментари:

Публикуване на коментар