Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

четвъртък, 15 септември 2016 г.


Галерия „Арт Муза“ представя

„Открий София“

Изложба фотография

на Мариян Стоев

17.09 – 30.09.2016


Четвърта самостоятелна изложба на Мариян Стоев представя столицата София на нейния празник 17 септември от непознати гледни точки и затова носи провокатевното заглавие „Открий София“. Забързани в свистящото  ежедневие, ние рядко вдигаме глава, за да констатираме историческата ценност на нашата столица и да се полюбуваме на красотата й. Това прави оператора и фотограф Мариян Стоев, без да натрапва до болка познатите изгледи от картичките и турстическите реклами в настоящата изложба, откриваща се на връх празника на града в галерия „Арт Муза“. Той е запечатал на своите фотографии откраднати между клоните на дърветета или от прозореца гледки, които с усилие бихме познали.

Заповядайте на 17.09.2016 от 19 ч. в галерия „Арт Муза на камерния концерт  на  Ани Тошкова - пиано и на Агоп Маникян - виола. Празничното насртоение ще е пълно и подобаващо за повода...
Николнка Климукова – изкуствовед, галерист
Галерия „Арт Муза“, ул. „11 август“ 23

Тел.: 0877544662

Няма коментари:

Публикуване на коментар