Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

неделя, 15 ноември 2020 г.

 Национален конкурс за рисунка

„Рождество Христово“
Обявяват
храм „Св. София” и ателие – галерия „Арт Муза“
С благословението на отците от столичния храм „Св. София”
Конкурсът е за рисунка на тема: „Рождество Христово“ и се обявява за четвърта поредна година. Наближава вторият по значимост християнски празник. Нека се подготвим за него с рисунки, които да представят християнската същност на голямото събитие. Размерът на рисунките и материалите за изпълнение са по избор. Могат да участват деца от 3 до 19 години и възрастни над 19 г. с до две рисунки, картини, икони в съответните възрастови групи:
1. От 4 до 6 години.
2. От I до IV клас.
3. От V до VII клас.
4. От VIII до XII клас.
5. Над 19 г.
Рисунките да се изпращат до 15.12.20 на имейл: konkursrojdestvo20@abv.bg и на фейсбук страница: конкурс Рождество Христово. Да се напишат в лично съобщение трите имена, възраст на автора, име на рисунката, техника и размери, адрес – пощенски и електронен, име на школата или ръководителя, ако има такива. Всички рисунки ще бъдат качени на феисбук страницата на конкурса и на галерия „Арт Муза“.
Поради настъпилата ситуация конкурсът ще се проведе преимуществено онлайн. Най-добрите рисунки ще бъдат показани за представителни изложби в храм „Св. София”, галерия „Арт Муза“ и в сградата на община „Средец”, София.
Избраните участници за изложбите ще бъдат уведомени с имейл или съобщение във фейсбук и трябва да изпратят рисунките до 20.12.20 на адрес: София, 1000, ул. “11 август“ 23, галерия „Арт Муза“ (Николинка Климукова) и на Еконт, офис „Раковска“ 79.
Наградите ще се връчат в/или пред храм „Св. София” след света Литургия на 25.12.2020 и/или ще се изпратят по Еконт .
Всички участници ще получат грамота за участие, а които са се потрудили усърдно за изработка на хубава рисунка за Божия слава, ще получат диплом за успешно представяне в конкурса. Ще има и малки наградки-изненадки. Диплом ще получат и ръководителите на школи. Неполучените лично грамоти и дипломи ще се изпратят по Еконт след Нова година за сметка на участниците.
Моля, желаещите да получат грамота, да го заявят и да посочат адрес за изпращане. Избрана част от творбите, подбрани за изложбите, остават за организаторите на конкурса.
Конкурсът ще се проведе на два етапа:
1. Изпращане на рисунките на фейсбукстраница: конкурс Рождество Христово или на имейл: konkursrojdestvo20@abv.bg до 15 декември 2020г.
2. Избор на рисунки за изложбите до 15 декември и обявяване на резултатите.
2. Изпращане до 20 декември 2020 г. на адрес: София, ул. „11 август“ 23, галерия „Арт Муза“ или Еконт, офис „Раковска“ 79, Николинка Климукова, на избраните рисунки за участие в изложбите.
Нина Климукова: 0877544662
фейсбук страница: конкурс Рождество Христово
Facebook: галерия Арт Муза
Email: konkursrojdestvo20@abv.bgНяма коментари:

Публикуване на коментар