Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

четвъртък, 11 септември 2014 г.

Галактически флирт /изложба – живопис/

Галерия Арт Муза представя
Светлозар Недев

Галактически флирт /изложба – живопис/
08 - 22.09.2014

Откриване: 12.09.2014 от 18.00 ч.
с изпълнения на Ани Тошкова – пиано и Агоп Маникян – виола, Йоланта Хаджипетрова- цигулка

На 12 септември столичната галерия „Арт Муза” откри поредната самостоятелна изложбата „Галактически флирт” на изявения художник и фотограф Светлозар Недев. В момента той твори  и се представя главно в Стара Загора, където има своя галерия „Недев”, но дейността му е широко обхватна и не търпи граници. Организира и участва в пленери, работи и прави изложби с наши и иностранни художници в различни страни. Можа да се каже, че изкуството е негов начин на живот и най-доброто средство за себеизява. По образование е културолог, преподава, но най-активно се занимава с живопис, фотография и документално кино.

Неговите 40 на брой, преобладаващо голямо форматни платна, експонирани в галерия „Арт Муза”, му създават своеобразен живописен портрет на една едро скроена личност с поглед към бъдещето и дълбоките лабиринти на човешката личност. Картините са провокиращи, авангардни и абстрактни,  с категорични краски и едри мазки, с масло и смесена техника, разгърнати  в размери от 100/100 до 10/10 см. От тях надничат образи и символи, илюстриращи мисли, настроения и представи. Организирани са в цикли „Галактически флирт”, Космическа релация”, „Фея”, „Танц” или имат интересни заглавия като „Синя шапка и смисъла да я носиш”, „Зелено око, лилав поглед”, Страдание и въз-рторг”, „Път през гората”, „И изгря слънце”…, с което отправят послание за философски размисъл между зрител и творец.
Изложбата не ще ни остави равнодушни към изкуството и пламтящата  творческата личност в нашето забързано и сложно ежедневие.



















Няма коментари:

Публикуване на коментар