Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

понеделник, 20 октомври 2014 г.

ЮБИЛЕЯ - "АРТ МУЗА" НА 10

Галерия „Арт Муза” се открива на 18 октомври, празника на свети Лука, покровителя на изкуството, преди 10 години в София от Николинка Климукова – изкуствовед, художник и преподавател/Никол Клим / и Лилия Колибинова- художник /Лин Коли/. През годините са показани множество самостоятелни и общи изложби на художници от цяла България. Тук са направили дебют десетки художници. Галерията има афинитет към работа с младите автори. Към „Арт Муза” функционира ателие по рисуване в пространството на галерията и в СМЦ „св. Константин” – „Конкордия – България” и в АРДЕ /асоциация на родители на деца с епилепсия/. Неразделна част са концертите, представяне на художествена литература и организиране на конкурси.


Пряк виновник за създаването на галерията е дъщерята на Никол Клим - Ивон Кючукова, тъй като нейната първа изложба на 4 години, провокира появата на „Арт Муза”. Сега тя учи в Художественото училище „Илия Петров”.
Галерията се открива преди 10 години със самостоятелна изложба на Ивон. Тогава и сега, юбилейната обща изложба представя Диана Драганова-Щир, изкуствовед в НХГ с участието на 50-на художници, които са показвани през годините. Това са: Алекс Борназов, Апостол Апостолов, Алиса Арнаудова, Вероник Бостанджиян, Веселка Спасова,Виктор Челак, Георги и Любомир Коларови, Гергана Влавода, Дагмар Гестер,Д.Гечев, Динко Ненов /Донатело/, проф. Даган Немцов, Елена Алексиева, Иван Подеков, Ивон Кючукова, Мари Басмаджиян, Искрен Семков, Йорданка Нешева, Кирил Негревски, Малин Малинов, Марияна Кънева, Мариана Тонева, Лин Коли,Л. Арнаудов, Мариян Стоев, Милена Цакова,Невяна Илиева, Никол Клим, Калин Ангелов, доц. Константин Марков, Росен Арнаудов, Светлозар Недев,Светослав Чернев, Симеона Маринова, доц. Цветан Стоянов, Юлия Станкова,Юлияна Текова, Хр. Павлов и др.

Мечтайте и вървете по пътя на своите мечти – споделя Никол Клим - Като дете мечтаех да имам магазинче за произведения на изкуството и то  взе, че се появи.”
                                                   
                              
                                        
Тортата специално направи Елена Алексиева!


















Няма коментари:

Публикуване на коментар