Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

четвъртък, 21 април 2016 г.

„Пътят”
изложба - живопис
Вероник Бостанджиян
Откриване: 08.04.2016

„Пътят“ е четвъртата изложба ва Вероник Бостанджиян и показва изкуството като нейн вече утвърден път в живота. Първата й изложба в софийската галерия „Арт Муза“ бе под надслов „Изходът“ и даваше намерената за нея формула за бягство от битовизмите на материалния свят и възход към възвишеното и духовното. Втората изложба бе представена в галерията на  Младажкия дом в Перник заедно с още три дами и бе посветена на женския празник 8 март. Третата й експозиция „Посланието“ бе подредена в Арменския културен дом в София и хвърляше мост между арменския й корен, историята и настоящето в глобален общочовешки план.
Сегашната изложба „Пътят“ е специално замислена за старозагорската галерия „Недев арт“ и представя Вероник Бостанджиян като художник с утвърден стил на себеизява. Абстракстният изказ, едрата обобщена форма на художествения образ, е любимият път към зрителя. Слънчевият оранжев фон и топлата гама са завладяли платното, работено е със шпакла или широки мазки...Предпочитаните за нея теми са човекът, неговия вътрешен свят и природата, но са интерпретирани постулативно и изведени до нивото на събирателната представа.
Успех на изложбата „Пътят“ в галерия „Недев атр галери“! Успех в сполучливо избарния път в живота, вечният труден и трънлив, но сладък и благодатен път на изкуството...

Николинка Климукова

Изкуствовед, арт директор на галерия „Арт Муза“, София


Няма коментари:

Публикуване на коментар