Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

понеделник, 18 април 2016 г.


Галерия „Арт Муза” представя
Цветница и Великден
Обща изложба - живопис, графика

18.04 - 10.05.2016

Галерия „Арт Муза” подготвя настроението за дългочакваните празници Цветница и Великден с традиционата си изложба , посветена на тази тематика. 20-на художници от цяла България рисуват, вдъхновени от светлото Възкресение на Бог, храма като дом на Бога и място за молитва, размисъл и душевно зареждене /както е модарно сега да се казва/. Красотана на природата на България е другата естествено близка тематика.

В изложбата участват: Андрей Михайлов,Вероник Бостанджиян, Георги и Любомир Коларови, Елена Алексиева, Ивон Кючукова, Йана Николова, Йоранда Нешева, Динко Ненов-Донатело,Кирил Десподов,Марияна Кънева, Никол Клим,  Бешков, Христо Павлов, Савина Николаева, Таня Парзуловаи др.


Следващата изложба ще е на деца от Социален имладижки център „Св. Константин“ и на деца от две неделни училища: към Богословския факелтет на СУ „Св. Кл. Охридски“ и към храм „Св.св. К. и Методий“ и галерия „Арт Муза“ ще я посвети на 11 май – християнския празник на братята Св.св. Кирил и Методий.
На 24 май ще има благотворителна изложба на децата от Социален имладижки център „Св. Константин“.
Откриването на изложбата „Цветница и Великден“е на 18.04.2016 от 19 ч. и е съпроводено с камерен концерт на Ани Тошкова – пиано и Агоп Маникян – виола.
Николинка Климукова
/изкуствовед, галерист/

0877544662
Няма коментари:

Публикуване на коментар