Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

понеделник, 3 май 2010 г.

Кирил Десподов " Непреходност " Изложба – живопис

Галерия „Арт Муза” Представя

Кирил Десподов
Непреходност

Изложба – живопис
05 – 19.05.2010

Откриване: 05.05.2010 от 18.00 ч.


21-та самостоятелна изложбата на художника Кирил Десподов ще открие проф. Юлиян Вучков, който е сред най-големите негови почитатели и колекционери.
К. Десподов е роден в Кюстендил /1941 год./ и е закърмен с най-българските традиции в изкуството ни като се започне от Владимир Димитров- Майстора, но автора се вдъхновява и от световното изкуство и особено от импресионизма, като е изградил личен стил – оригинален и неповторим.
К. Десподов е творец от световна величина от малкото, които разгръщат творчеството си върху основите на националната ни история и традиции. Не случайно изложбата съвпада с 11 май – църковния празник на св. св. Кирил и Методий.
Сред любимите му цикли са тези с изображения на млади хора в народни носии. Жените, асоциират с мадоните на Майстора, но са понесли на главата си буйни китки, събрали красотата на родната природа. Старинните къщи в неговите картини не носят следите на разрухата. Българският дух и животът в тях не са угаснали. Затова изложбата в галерия „Арт Муза” носи заглавието „Непреходност” и представя 15 големи платна, разгърнали темата нашироко и наративно.
Църквите и другите архитектурни обекти в картините са потънали спокойствие и жизнерадостни цветове. Жанровите пейзажни изображения пресъздават типично българската природа, погледната с безкрайна обич и преклонение.
Изложбата може да си види до 19.05.2010 в столичната галерия „Арт Муза” на ул. „11 август” 23.

Николинка Климукова – галерист, изкуствовед

Няма коментари:

Публикуване на коментар