Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

петък, 10 декември 2010 г.

„И този свят го има” Изложба посветане на 3 декември – международния дена на хората с увреждания

„И този свят го има”

Изложба посветане на 3 декември – международния дена на хората с увреждания

03 – 19.12.2010

Откриване: 03.12.2010 от 17.00 ч.

Галерия Арт Муза представя благотворителна изложба от картини, керамике и художестмвена коприна на младежи от Дневния център за възрастни хора с увреждания в Перник, нарисувани с помощта на арт терапевтите към Дневния център за възрастни с увреждания Йоана Николова и Таня Китанова.
Името на изложбата е "И този свят го има" и показва света на хората с увреждания такъв, какъвто го носят в своите души и сърца, казва арт терапевта от Центъра Йоана Николова.
"Това са хора с увреждания и ние не можем да ги абстрахираме от света на онези, които се считаме за нормални. Тези хора в някои случаи са много по-нормални от нас, те имат уникално въображение. Защото именно тези увреждания ги подтикват към тази уникалност и бих казала, че трябва да им дадеш, да им докажеш, че ги обичаш, за да могат те да освободят всичко онова, което е натрупано в техните души. Разберат ли, че ти ги обичаш и им помагаш, те са готови на всичко".
Малко преди Коледните празници проявата има за цел с реализирените продажби да събере средства за матириали за следващите творчески търсения на участниците.

Изложбата може да се види до 19.12.2010 в галерия „Арт Муза” , София на ул. „11 август” 23.

Няма коментари:

Публикуване на коментар