Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

петък, 24 декември 2010 г.

Галерия "Арт Муза" ви пожелава ВЕСЕЛИ КОЛЕДНИ ПРАЗИЦИ с изложбата „Светло Рождество”

изложбата
„Светло Рождество”

22.12.2010 – 21.01.2011


Откриване: 22.12.2010 от 18.00 ч.
С Коледен концерт с участието на: Ани Тошкова и Ивон Кючукова – пиано, Агоп Маникян – виола и Васил Кючуков


За пореден път галерия „Арт Муза” допълва празничното настроение на столицата с изложбата „Светло Рождество”, станала традиционна и посветена на големия християнки празник.

Картини, графики, икони, пластики и текстил, обвързани с темата за Рождество Христово показват Андрей Михайлов, Валтер Гогов, Георги и Любомир Коларови, Динко Ненов, Жана Арт, Златина Карчева, Ивон Кючукова, Искрен Семков, Йоана Николова, Кирил Десподов, Кирил Негревски, Любомир Арнаудов, Мари Басмаджиян, Мариана Кънева, Младенка Ланджева, Никол Клим, Светослав и Красимир Черневи, Юлия Станкова, Юлияна Текова и др.
Организаторите на изложбата са се постарали тя да не е коледен базар за подаръци с механичен сбор на произведения, а да представя християнския празник в икони, картини на християнска тематика, зимни изгледи, пейзажи с манастири и натюрморти с красиви трапези.

Няма коментари:

Публикуване на коментар