Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

сряда, 16 февруари 2011 г.

Слънчевия свят на Ива Благотворителна изложба живопис и графика 14 – 28. 02.2011

Слънчевия свят на Ива
Благотворителна изложба живопис и графика
14 – 28. 02.2011

Откриване: 14.02.2011 от 18.00 с концерт на: Ани Тошкова и Ивон Кючукова – пиано, Агоп Маникян – виола


„На 14 февруари 2011 год. За първи път Европа отбелязва Деня на хората с епилепсия. Празникът на закрилника на влюбените св. Валентин не е избран случайно – смята се, че той е бил епилептик…”
/Надежда Цекулова. Сп. „Мама”,с.74, 11/2010/
Св. Валентин е закрилник не само на влюбените, но и на болните от епилепсия и други неврологични заболявания. Затова галерия „Арт Муза” на 14.02.2011 открива първата самостоятелна изложба на 20-годишната Ива Велева, която страда от церебрална парализа и епилепсия но твори с лекота на изказа на живописните средства и създава с неповторимо въображение приказни картини. Нейният свят е изпълнен със слънчеви багри и причудливи форми. Образите смесват реалност и фантазия и обобщават дъгата от преживявания на чистата детска душа. В рисунките е отразена красотата и светлината на света, изчистени от какъвто и да е бил негативизъм на прозаичното ежедневие.
Отдавна Ива посещава курс по арт терапия, а от близо година работи в школата по рисуване към ателие – галерия „Арт Муза”. Тук създава над 50 рисунки в техниката на сухия пастел и цветните моливи и графики с въглен. Те показват пътят й на развитие, техническо усъвършенстване и духовно израстване. Слънчевите багри са общият знаменател на творческия свят на Ива. Със събраните от продажбите средства младият талант ще продължи пътят си напред в овладяване на нови техники и материали. Досега е завоювала множество международни и родни награди , а сега печели сърцата на почитателите на изящното изкуство.
Събитието посети г-жа Пенка Арменкова – кмет на община Оборище и закупи една рисунка на Ива.

Няма коментари:

Публикуване на коментар