Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

сряда, 9 март 2011 г.

Общата изложбата: Картини за нея, картини за него По проект на Николинка Климукова

Общата изложбата

Картини за нея, картини за него
По проект на Николинка Климукова

01 – 30. 03.2011

Откриване: 01.03.2011 от 18.00
С празнична програма - концерт
Забързаното ежедневие се опитва да ни отнеме красотата на празниците, особено на онези българските… Затова на 1 март в галерия „Арт муза” вързваме мартенички и откриваме изложбата „Картини за нея, картини за него”. Та е инспирирана от празнувания от някои празник 8 март, който с носталгия насочва погладите към жената винаги имаща нужда от внимание и уважение.
Сега обаче със средствата на визуалните изкуства поставяме на обсъждане два въпроса:
1. Битува мнение, че картините на мъжете се разпознават отдалече и са коренно различни от картините на жените. Затова в подредената експозиция няма надписи с имена.
Всеки посетител може да се пробва да познае пола на авторите. За отличниците ще има награди.
2. Другото популярно твърдение разделя изкуството на картини предпочитани от мъжете и произведения, харесвани повече от жените.
Зрителите мъже и отделно зрителите жени ще казват кои картини предпочитат.

29.03.2011 – Обобщаване и обсъждане на резултатите от 18.00 ч.

Няма коментари:

Публикуване на коментар