Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

вторник, 5 април 2011 г.

Пертев Тюфекчи „Движение в безкрайното” Изложба рисунки 01 – 21.04.2011

Откриване: 01.04.2011 с вернисаж от 11.00 до 19.00 ч.

Не на шега на 1 април в столичната галерия „Арт муза” открива трета самостоятелна изложба художникът Пертев Тюфекчи. Сега той ни се представя с колекция от 30-на рисунки в стила на символната абстракция. С минималистични средства и характерен за него категоричен език Пертев комуникира с ясни изразни средства, колкото прости, толкова и вечни – сферата – слънчевия диск…, квадрата и свободната линия, цветното петно родено от спонтанния творчески импулс, светлината и тъмнината, и безкрайната широта на човешката мисъл.
Изложбата „Движение в безкрайното” е един повик към философски поглед към изкуството или едно незаангажирано съпреживяване на резултатите от творческия процес в зависимост от намереното търсене и ответното очакване.
Няма коментари:

Публикуване на коментар