Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

понеделник, 11 юли 2011 г.

Изгарящи импулси Изложба живопис и графика 04.07 – 16.09.2011

Откриване: 04.07.2011 от 18.00 ч.
С изпълнения на Ани Тошкова и Ивон Кючукова – пиано
Агоп Маникян - виола
Галерия „Арт Муза” всяко лято подготвя подходяща за сезона и свързаните с него нагласи изложба, изпълнена с топло настроение и богата палитра от сюжетно разнообразие.
Природата ни зове да се приближим до нея през своята лятна ваканция - морето, планината, историческите забележителности, новите и забравените стари места, които посещаваме, ни даряват с положителни емоции, отразени в представените абстрактни картини. И всичко това става в една атмосфера на изгарящи импулси от преживявания, красиви спомени и бъдещи мечти. Лятото е сезон на бързо менящи се действия. Затова изложбата в галерия „Арт Муза” е слънчева и интензивна.
В експозицията са включени произведения на: Андрей Михайлов, Валтер Гогов, Виржиния Бозова, Георги и Любомир Коларови, Десислав Гечев, Динко Ненов, Златина Карчева, Ивон Кючукова, Искрен Семков, Йоана Николова, Кирил Десподов, Кирил Негревски, Лидия Колимечкова, Лилия Евтимова, Любомир Арнаудов, Мари Басмаджиян, Милена Цакова, Мира Рахнева, Никол Клим, Светослав и Красимир Черневи, Станка Атанасова, Юлияна Текова и др.
Изложбата ще продължи до средата на месец септември, когато в следващата изложба двама ученици - Ивон Кючукова и Таниел Гюлиян ще кажат „Чао” на ваканцията и ще протегнат към новата учебна година ръце с много надежда.


Няма коментари:

Публикуване на коментар