Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

събота, 17 септември 2011 г.

Галерия „Арт Муза „ представя „Ръцете”- изложба живопис Ивон Кючукова и Таниел Гюлиян 14 – 30. 09.2011

Галерия „Арт Муза „ представя „Ръцете”- изложба живопис Ивон Кючукова и Таниел Гюлиян 14 – 30. 09.2011 Откриване: на 14.09.2011 от 19.00 ч. с изпълнения на: Ивон Кючукова – пиано, Таниел Гюлиян – пиано, Ани Тошкова – пиано, Агоп Маникян – виола 15-ти септември посрещат подобаващо и с творчески интусиазъм двама ученици, които от години целенасочено навлизат в полето на изкуството. Изложбата „Ръцете” на Ивон Кючукова и Таниел Гюлиян в галерия „Арт Муза” е едно събуждащо рецепторите събитие на границата между ваканцията и новата учебна година, на синора на лятото и есента, на водораздела между блажените почивни дни и началото на усилената работа. Проектът „Ръцете” е замислен от преди 2 години и по него се работи усилено от повече от година. Идеята върви преди рисунките и посланията са многозначни, тълкованията са отворени. Двамата млади автори са ученици – Ивон е в 6 клас, а Таниел и в пети. Един елементарен прочит би могъл да показва тяхното „сбогом” на лятото и протегнати ръце с надежда към новият учебен период. Нашите идеи винаги идват от ума и се изпълняват чрез ръцете. По дланите на хората четем техния характер, по позите им съдим за настроенията. Ръцете са един от най-древните символи и прастаро изразно средство в изкуството. В ръцете на младите е бъдещето на света… Ивон и Таниел са личности с разностранни интереси. Освен дългогодишните им занимания с рисуване, те отдават много от творческата си енергия на музиката. И двамата свирят на пиано, Таниел пее в хора „Пим пам”, и е приет на едно от първите места в Математическата гимназия. Ивон е ученичка в художествена паралелка в І СОУ „П. Славейков” и има до сега 12 самостоятелни изложби. Двамата са подготвили по 20-на произведения – рисунки на хартия и дърво с акрил, темпера и акварел с предпочитания към символичният изразен език, ясните изчистени форми, чистите цветове и категоричната линия. Произведенията им са надраснали възрастовите им граници. Връстниците им обикновено рисуват разказвателно с помощта на множество образи. Ивон и Таниел говорят по философски със специфичните изобразителни средства на съвременното изкуство, затова творбите им звучат промислено и зряло. Таниел реализира идеите си бързо със замах и често използва умело шпаклата. Ивон нерядко минимализара броя на изображенията и постига пределна изразност. Изложбата звучи единно поради близостта на стила на двамата по отношение на багри, форми и идейни замисли като едновременно с това личи изградения личен почерк на всеки един от младите автори. Екпозицията може да се види до края на септември на ул. „11 август” 23. Николинка Климукова – изкуствовед, галерист 02 9832545, 0877544662

Няма коментари:

Публикуване на коментар