Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

понеделник, 12 ноември 2012 г.

Галерия Арт Муза представя Изложба живопис, графика и фотографияЖивотните с любов
04-30.10.2012


Изложбата „Животните с любов” се провежда втори път в столичната галерия „Арт Муза”. Тя е посветена на международния ден за защита на животните 04.10 и показва картини, графика, снимки и пластики, интерпретиращи тази тема. Участват около 20-на автора: Алиса Pусенова, Ивон Кючукова, Георги Коларов, Кирил Деспотов, Мариана Кънева, Милена Цакова, Мари Басмаджиан, Мариан Стоев, Мария Бачикиджиан, Никол Клим и др. Независимо от избраната техника авторите са водени от своята любов към природата и животните. Те ги смятат за членове на планетата земя, равностойни на нас.
От библейски времена със създаването на света Бог е поръчал на човека да се грижи за земята и животните. Доколко изпълняваме тази божия заръка, всеки от нас си знае. За радост са множеството хора, изпитващи любов към целия свят и към всички природни създания. Красотата е навсякъде само да съумеем да я видим.


Николинка Климукова - изкуствовед

Няма коментари:

Публикуване на коментар