Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

сряда, 21 ноември 2012 г.

„Синтеза на изкуствата”.„Синтеза на изкуствата”.

Изложба - живопис.

Никол Клим, Ивон и Васил Кючукови.

10.11.12 – 12.12.12

Откриване: 10.11.12 от 18.00 ч. с концерт на Ани Тошкова – пиано и Агоп Маникян – виола
                 Настояшата изложба е семейна експозиция на трима творци – майка и две деца, възприемащи бързо променящата се дейстителност  всеки от своята спецефична и неповторима гледна точка. Изложбата се открива в  труден и изпълнен с изпитания и препятствия период за семейството, в който изкуството се оказва опора и начин на противодействие на отрицателните сили в обществото. Проявата е запланувана с точните параматри на две математически звучащи дати като противовес на необятността на творчеството.  Неслучайно някъде по средата на изложбата е християнския празник „Въведение Богородично в храма”, в който отбелязваме деня на християнското семейство и младеж.
                Заглавието “Синтез на изкуствата” изхожда от идеята, че творчеството е състояние на човешкия дъх и често намира реализация  извън границите на един вид изкуство.  Визуалните, музикалните и текстови изяви могат да се допълват и преливат…
Николинка Климукова /изкуствовед/

Няма коментари:

Публикуване на коментар