Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

вторник, 24 септември 2013 г.

„Есен в София” - обща изложба живопис

17.10–30.10.2013

Откриване: 17.10. 2013 от 18.30

С изпълнения на Ани Тошкова- пиано и Агоп Маникян - виола

           
Галерия „Арт Муза” отбелязва деня на столицата и християнския празник Св. София /Премъдрост Божия/ и светицата Св. София и дъщерите й св.Вяра, Надежда и Любов с празнична изложба и концерт. Представят се картини, снимки и икони, които съграждат съвременния и  исторически облик на младата и древна столица. Познати гледки, природни красоти и неочаквани гледни точки към града ни провокират в празничния ден и забързаното ни ежедневие.
В експозицията участват Весела Спасова, Вероник Бостанджиян, Георги и Любомир Коларови, Мариана Кънева, Мария Иванова, Милена Цакова, Никол Клим, Савина Николаева и др.
Повечето произведения са правени специално за изложбата. Особено интересни са картините на Савина Николаева, която рисува четири емблематични за града сюжети – Лъвов и Орлов мост, езерото „Арияна” и Народния театър по стари картички от началото на века. Същите сюжети са пресъздадени в живопис в съвременния им вид. Виждаме Борисовата градина, „Св. Александър Невски” от нетипичния за картина, но познат ни до болка поглед. Софийските калкани, улички и дворове могат да бъдат празнични, заляти в светлина или потънали в есенен сумрак. Могат и да ни разкриват неочаквани гледки …
Изложбата ще продължи до края на месец септември в столичната галерия „Арт МВуза” на ул. „11 август” 23.


Няма коментари:

Публикуване на коментар