Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

понеделник, 16 декември 2013 г.

„Никулденска изложба” - Живопис от Никол Клим

01.12 11.12.13

Откриване: 06.12. 2013 от 18.00

            Месец  декември напомня за Коледните празници, пръв от които е Никулден. Художничката Никол Клим е избрала Св. Никола за покровител на своята поредна изложба  и ще сподели празника с колеги, ученици и почитатели на галерията. Експозицията може да се нарече ретроспективна и педагогична, защото представя последните  й платна, заедно с някои първи творби от периода на нейното прохождане в изкуството. Усвояването на техническата страна на предаването на натурата, едновременно с преживяването на света, са неразделни части от творчеството. Намирането на личен стил  върви паралелно с многостранни търсения и уроци от историята на изкуството.

Никол Клим е преподавател в школата по рисуване към ателие-галерия „Арт Муза”, в Социален и младежки център „Св. Константин” и в АРДЕ /асоциация на родители на деца с епилепсия/. Коледните прояви в „Арт Муза”  логично ще продължат с изложба на възпитаниците на ателието, с която деца и големи ще събират чрез своето изкуство подаръци и лакомства за децата от СМЦ „Св. Константин”.


Няма коментари:

Публикуване на коментар