Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

вторник, 11 февруари 2014 г.

„Цветни настроения” „Цветни настроения”  
Изложба - живопис на

Никол 
Клим
30.01 – 15.02.2014
Откриване: 31.01.14 от 18.00 ч. с концерт на  Ани Тошкова – пиано, Агоп Маникян - виола, Ивон Кючукова – пиано

         Никол Клим открива сезона на изложбите в галерия „Арт Муза” за 2014 година с 40 жизнерадостни  платна маслена живопис. Та отдавна не брои поредността на самостоятелните си изложби, защото статистиката определено не е нейна сила. Деликатната живопис, погледът към разнообразието на живота в неговата оптимистична част и многобройни варианти, са нейна муза и спътник. Вдъхновението е навсякаде около нас, то е вътре в нас, стига да извира от сърцето.  В своите картини е самата тя, а не каквато очакват от нея да бъде. Пожелания за множество цветни откровения към своите колеги отправя Никол Клим.Няма коментари:

Публикуване на коментар