Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

четвъртък, 6 март 2014 г.

"3-ти МАРТ"

За 3 март - националния празник на България, галерия „Арт Муза” се  превърна в етнографски музей, от който изникват картини, родени от традициите и  историята ни. Сред колекцията с тъкани от бабината ракла се вписват хармонично съвременни керамики и картини с Хан Аспарух, самодиви, лазарки и възрожденкси градове и къщи с китни дворове и пищни български натюрморти. Представена е 100-годишна картичка с батална сцена от първата сватовна война.
На тази дата е подхадящо да се обърнем назад към  корените ни и да почерпим в тях самочувствие и творческо вдъхновение.В изложбата участват: Вероник Бостанджиян, Весела Спасова, Виктор Челак, Георги и Любомир Коларови, Иван Подеков, Ивон Кючукова, Кирил Десподов, Мария Миринчева, Мариана Кънева, Милена Цакова, Никол Клим, Румяна Илиева, Савина Николаева, Йорданка Нешева и др.Експозицията продължава до 6 март, а на 8 март  в галерията влизат „Музите на Арт Муза”.
Няма коментари:

Публикуване на коментар