Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

вторник, 18 март 2014 г.

Музите на Арт Муза„Музите на Арт Муза”
Обща изложба
08 – 30.03.2014


Откриване 08.02.14 от 18.00 ч. с концерт на  Ани Тошкова – пиано, Агоп Маникян - виола

 

Изложбата „Музите на Арт Муза” е обвързана с датата 8 март, която се свързва с отколешния празник на женската половина на човечеството. Аспектът в нея се поставя на жената като център на своята собствена вселена.

 Деликатната живопис, погледът към разнообразието на живота в неговата оптимистична част и многобройни варианти, са нейна муза и спътник. Вдъхновението е навсякаде около нас, то е вътре в нас, стига да извира от сърцето.  В своите картини е самата тя с множество цветни откровения.

В изложбата участват: Вероник Бостанджиян, Ваня Бориджър, Весела Спасова, Ивон Кючукова, Мария Миринчева, Мариана Кънева, Милена Цакова, Никол Клим, Румяна Илиева, Савина Николаева, Йорданка Нешева, Юлияна Текова, Юлия Станкова и др.  


Няма коментари:

Публикуване на коментар