Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

сряда, 18 юни 2014 г.

„Изходът”
изложба - живопис
Вероник Бостанджиян
16 - 30.06.14
Откриване: 16.06.14 от 18 ч.
С изпълнения на  Ани Тошкова – пиано и Агоп Маникян – виола

Галерия „Арт Муза”  представя първата самостоятелна изложба на Вероник Бостанджиян. Заглавието „Изходът” насочва към кредото на художничката – изкуството като изход от меркантилните елементи на материалния свят, възход към възвишеното и духовното. В живопис и графика авторката задгърбва дребнавите грижи за насъщния, породени от нескончаемите житейски проблеми и доказва за сетен път, че - от една страна значимо изкуство се ражда в момент на криза и, от друга – изкуството е универсален път и изход от духовната и материална криза. 
Няма коментари:

Публикуване на коментар