Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

сряда, 3 май 2023 г.

Николинка Климукова - Тя е арт терапевт в КОНКОРДИЯ България

Нина Климукова е голям артист, с когото КОНКОРДИЯ има удоволствието да работи вече 13 години и да подкрепя деца и младежи в неравностойно положение. Тя е изкуствовед, арт-директор на Галерия „Арт Мза“ и арт терапевт. Осъществява много артистични дейности с безкрайна лекота и голяма усмивка. Благодарение на нейното менторство, стотици деца през годините успяват да открият и развият своите таланти. Заедно те рисуват и творят на различни теми. Знаете ли например как се преподава Комбинаторика в Изобразителното изкуство? С рисуване на шахматни дъски! Приятно, познато и развиващо – вероятно не за всеки, но за децата в КОНКОРДИЯ е така. Така Нина обучава децата – заедно вървят от познатото към непознатото, от простото към сложното. И през цялото време играят – пред шахматните дъски, пред листовете, навън. Нина е нашият любим арт терапевт, който умело разхожда децата през дебрите на изобразителното изкуство и прекрасно допълва други идеи за обучение на децата. С нея децата искрено се забавляват и се развиват. Дейностите на Нина Климукова, арт терапевт в КОНКОРДИЯ България, са толкова много и толкова красиви като процес и резултат, че не можем да смогнем да ги показваме. С нейната подкрепа деца от Семеен център „Посока“, подслон с приоритет деца, пострадали от насилие – „Светлина“ и Детска къща „КОНКОРДИЯ“ участват в различни конкурси, развиват нови умения и откриват нови таланти. Тя подпомага цялостния процес по справяне с трудностите в по-различния им живот. Всички деца обичат Нина и с нетърпение очакват нейните занимания. Нина е и активен благотворител. Освен с директните си дейности с деца и младежи в неравностойно положение, тя често е и организатор на благотворителни събития, в които показва произведенията на децата. Работи активно с деца и младежи и в много други организации, училища и университети. От цялото си сърце наричаме Нина Герой на децата, защото знаем и виждаме, че тя е истински герой за децата! Документи и източници в подкрепа на номинацията https://bit.ly/3Lnl9lK https://bit.ly/40HgQpW https://bit.ly/3L0xQla

Няма коментари:

Публикуване на коментар