Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

понеделник, 25 януари 2010 г.

Галерия „Арт Муза”
Представя

Йоана Николова
Благотворителна изложба / живопис/ за борба с рака.
Съвместно със сдружение „Антималигноцит”

22.06. 2007 - 10.07.2009

Откриване: 22.06.2009 /понеделник/ от 18.00 ч. С камерен концерт на
Доц. Ани Тошкова – пиано
Васил и Ивон Кючукови – пиано







.......................................................................



Добре дошли на всички!

Казвам се Йоана Тодорова Николова–Борисова и съм автор на настоящата изложба. Изключително ми е приятно днес да съм сред вас, за да споделим заедно емоцията от изкуството, и още нещо. Поводът да ви запозная с творбите си не е случаен. Когато се срещнеш лице в лице с болката, страха и ужаса от безсилието, е много трудно да съхраниш вярата и надеждата си в бъдещето. Още по-трудно е да запазиш любовта си към света и към хората. Аз и семейството ми преживяваме всичко това, но няма да спрем да се борим за истината и живота. Нещастието ни доведе при сдружение “Антималигноцит”, чийто път е не по-малко трънлив от нашия.
А сега няколко думи по същество – какво обединява „Антималигноцит” и моите картини? - това е борбата срещу заболяването рак. Скъпи приятели, тази коварна болест е по-близо до нас, отколкото си представяте. Всеки пети българин умира вследствие на карциноми, или още по-нелепо – по време на опитите да бъде забавено действието на рака, които са изключително агресивни и почти безрезултатни в повечето случаи. Спирам дотук, за да позволя на представителите на сдружението да ви запознаят със същината на “Антималигноцит”.
Аз искам да се обърна към вас с един апел – нека да не позволяваме и занапред в българското общество ракът да се възпрема като клеймо на обреченост; нека да се борим с всички средства срещу новата чума, крайно време е да спрем за погребваме собствените си надежди, или още по-лошо – тези на болните. И ако сега гледате моите произведения, и виждате любовта и хармонията, които лъхат от тях, знайте едно – тези чувства днес са посивели от мъка. Мъката, която дойде, когато почина съпругът ми, човекът и творецът – Крум Борисов. “Не позволявайте това да се случи и с вас” – нека това да бъде мотото на тази изложба! Надявам се да успея да събудя у вас поне искрица от вярата, с която ние тръгнахме в борбата си срещу рака! Ако успея да го сторя, победата на мъжа ми, на мен и семейството ми, и на Вас самите - ще е пълна!





Няма коментари:

Публикуване на коментар