Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

вторник, 26 януари 2010 г.

Обзор: Изложба в памет на Васил Левски





Живописни творби и графика на класици и съвременни художници, които обръщат поглед към българската история, ще бъдат представени в галерия "Арт Муза". В експозицията своето място намират много портрети на Апостола, както и изображения на други възрожденски и революционни дейци. Изложбата се открива по повод годишнината от смъртта на Левски. За пръв път ще бъдат показани непубликувани илюстрации на Стефан Марков към "Записки по българските въстания".

Изложбата се открива на 19 февруари в галерия "Арт Муза" и ще продължи до 17 март 2009г.



Няма коментари:

Публикуване на коментар