Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

вторник, 26 януари 2010 г.

Обзор: Мари Басмаджиян с изложба – рисувана коприна.

Обзор: Мари Басмаджиян с изложба – рисувана коприна.






Мари Басмаджиян е уникален творец от арменски произход и в момента твори и живее в България. Тя е завършила Академия за изащни и приложни изкуства в Берлин, Германия и учи оперно пеене в страната ни и специализира пеене във Виена.
Изложбата й в галерия „Арт Муза”, която се открива на 3-ти този месец е съчетана с нейн камерен концерт. Почитателите на Мари Басмаджиян познават нейния вълшебен ангелски глас и ще могат да му се насладят на фона на най-новите й художествени произведения. Тя се изявява с техниката на рисуваната коприна като й придава личен и неповторим стил. Силата на арменското художествено насладство проличава в неповторимите царствени съчетания на багрите и искрящ колорит, едновремено с умелото ползване на златото и броката. Християнската тематика и светите образи, които често я вдъхновяват, съвместяват традициите с авторска интерпретация на темите и са защитени добре с използваните изразни средства.
Художничката изработва и интересен художествен декоративен текстил, приложим в ежедневието на всяка изискана дама и всеки съвременен дом.
Изложбата на Мари Басмаджиян в галерия „Арт Муза” е своеобразен триумф на красотата и хармонията, дошъл да разнообрази сивото софииско ежедневие.





Изложбата ще продължи от 04 - 18.02.2009 г. в галерия „Арт Муза”.



Откриване: на 03.02.2009 г. от 18.00 часа с камерен концерт на:
Мари Басмаджиян /сопран/
Ани Тошкова /пиано/





Ул. „11 август” 23,
тел. 983 25 45, GSM: 0877544662

Няма коментари:

Публикуване на коментар