Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

четвъртък, 14 юни 2012 г.

Изложба на моя професор от Художествената академия.

ГАЛЕРИЯ “АКАДЕМИЯ” ПРИ НХА ПРЕДСТАВЯ ИЗЛОЖБАТА “Делнична хроника”. НА ПРОФ. СТОЯН ДОМУСЧИЕВ, КОЯТА СЕ ОТКРИ НА 11 юни 2012 г.

Роденият на 13 юни 1935 г., Стоян Домусчиев завършва Националната художествена академия, специалност „ЖивописУчаствал е в изложби както у нас, така и в чужбина: Проф. Стоян Домусчиев е дългогодишен преподавател по рисуване в Националната художествена академия. В продължение на 8 години е заместник-ректор по учебната работа на Академията, участвал е в методическото направление към Съвета за висше образование в страната. Бил е главен специалист за художествено образование в Дирекция „Училища по изкуствата“ към Министерството на културата. Заемал е длъжността заместник-директор и директор на дирекцията. Проф. Домусчиев е участвал в редица научни конференции в страната и в чужбина по проблемите на образованието. Негови творби, статии и доклади са публикувани в редица печатни издания и сборници. Автор е на монография за художника Марин Георгиев Устагенов. В съавторство с проф. Михаил Енев разработва проблемите на учебната рисунка за 100-годишния период от развитието на Националната художествена академия. Творби на проф. Домусчиев са притежание на НХГ, СГХГ, Музей „Рилски манастир“, Министерство на външните работи, Министерство на отбраната, Военноисторически музей, Медицинска академия, областни и градски галерии в България. Носител е на орден „Кирил и Методий“ I степен, както и на други отличия.
Той е самобитен художник, запазил традицията на българските възрожденски майстори и патриотичния народностен дух.

Николинка Климукова – изкуствовед
Няма коментари:

Публикуване на коментар