Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

неделя, 17 октомври 2010 г.

„Животните с любов” Посветена на световния ден за защита на животните – 04.10

„Животните с любов”
Посветена на световния ден за защита на животните – 04.10

04 – 24.10.2010


За първи път галерия „Арт Муза” открива на 04.10.2010 /световния ден за защита на животните/ изложба посветена на най-верните приятели на човека и негови спътници на земята– животните.
20-на съвременни български автори със средствата на изкуството разкриват света на животните и природата и връзките на човека с тях.
Когато Бог създава животните оставя човекът да им даде имена и да се грижи за тях и земята. Дълги векове хората са разчитали в своя труд на помощта на животните. Днес прякото ни отношение към тях се е свързано с избора ни на домашни любимци, посещение в зоопарка, гледане на Animal Planets … или ползването им като храна. Свикнали сме да възприемаме като част от ежедневието си птиците и бездомните кучета, успели да се внедрят в не до там природосъобразните ни градове. А дивите животни, които са толкова много видове и толкова малко на брой?! Опазихме ли природата – техният и нашият общ дом или продължаваме да експлоатираме с такава жестокост всичко заобикалящо ни, че скоро ще унищожим и почвата пад краката си…
Своите картини, графики, пластики и фотографии, интерпретиращи темата представят утвърдени автори и млади таланти. Това са: Проф. Драган Немцов, Аменун Женева, Бойко Михайлов, Динко Ненов - Донатело, Десислев Гечев, Георги Коларов, Ивон и Васил Кючукови, Искрен Семков, Йоана Николова, доц. Константин Марков, Лилия Евтимова, Мари Басмаджиян, Мариян Стоев, Мариана Кънева, Никол Клим и др.
Няма коментари:

Публикуване на коментар