Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

вторник, 26 октомври 2010 г.

Галерия „Арт Муза” представя Андрей Михайлов „Пейзажът” - живопис

Андрей Михайлов
„Пейзажът” - живопис

27.10 – 14.11.2010

Откриване: 27.10.2010 от 18.00 ч.
с изпълнение на автора на арии из опери на европейски композитори
съпровод – пиано – Ани Тошкова и участието на Агоп Маникян – виола и Ивон Кючукова - пиано.


Андрей. Михайлов е роден през 1951 г. и завършва висшето си образование при професорите В. Колев и Ж. Чолаков. Работи в областа на маслената живопис и акварела и всяка година представя на софийската публика по няколко изложби главно по темите – Природата – великият създател, Съкровищници на човешнкия дух, Портретът, Европа – оригинала на световната култура. А. Михайлов е влюбен в нашата столица и за всека празник на града открива изложба на темата „София – моя любов”.
В галерия „Арт Муза” открива 39 самостоятелна изложба на тема „Пейзажът” с 4 насочености – градски картини от България и Европа, природни пейзажи с планински и морски изгледи. Представените творби са обагрени от особената очарователност на рисуваната по натура и преживяна действителност. Архитекрурвите пейжажи за изградени със завидна точност и коректност към изобразянаните обекти. Лирично настроение и по-свободна мазка са характерни за природните откровения на автора.
Андрей. Михайлов освен художник е и класически певец. Изпълнител е в хор „Мадригал”, солист е на състава на юристите. Множеството му турнета имат за резултат произведенията с европийски пейзажи. Откриванията на неговите изложби се превръщат в запомнящи се концерти с арии от знаменити компизитори в съпровод на известни музиканти.
С концерт в изпълнения на автора ще се открие изложбата в галерия „Арт Муза” на 27.10.2010 от 18.00 ч. и може да се види до 14.11.2010 на ул. „11 август” 23.

Николинка Климукова – галерист, изкуствовед
Тел. 983 2545, 0877 544662
София, ул. „11 август”23

Няма коментари:

Публикуване на коментар