Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

вторник, 19 октомври 2010 г.

Обзор: Общински младежки дом представя - Изложба - Живопис и графика Ивон Кючукова

Общински младижки дом
гр. Перник пл. „Кракра” 1,Общински младежки дом
представя - Изложба - Живопис и графика

Ивон Кючукова – 11 годишна

13 - 30.10 .201011 - годишната художничка Ивон открива своята 11 изложба в гр. Перник по покана ма Общинския младежки дом. Сега тя представя 22 картини с масмени бои на платно и дъска и 35 рисунки живопис и графика.
Ивон рисува от 3 – годишна е не е оставила любовта си към изящното изкуство, въпреки, че вече 4 години свири на пияно и напредва и в тази област. Сега иска де се научи на свири и на китара, но рисуването остава на първо място.
Ето, че в просторните зали на Младажкия дом в Перник Ивон Кючукова представя своите произведения от последнате 2 години. Тя е запазила оригиналното си творчесто въображение, силата на нейните топли цветове и смелия композиционен замах, с които плени публиката още с първата си изложба на 4 години в галерия „Ирида”- София. Все по ясно се очертава стремежа й да изследва натурата и професионалните техники на рисуване и едновременното пресъздаване на чара на интересните хрумки, родени ото дебрите на човешката фантазия.
Ивон Кючукова учи V кл. в художествена паралелка в І СОУ „П. Славейков” – София и продържава да задълбочава и развива творческите си умения в школата към ателие – галерия „Арт Муза” в София.Изложбата в Перник продължава до 30.10.2010.

Няма коментари:

Публикуване на коментар