Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

събота, 9 ноември 2013 г.

„Път към изкуството”


изложба-  живопис и графика на
Ивон Кючукова  /14 годишна/

01.11–30.11.2013

Откриване: 01.11. 2013 от 18.00

С изпълнения на Ани Тошкова  и Ивон Кючукова - пиано

           
Галерия „Арт Муза” отбелязва деня на народните будители с изложба на една ученичка от Националното художествено училище „Илия Петров” в София. „Знанието е сила”, изкуството е път към себе си, към другите и към вечността.
Ивон Кючукова на 3 години за пръв път участва в обща изложба заедно с големи художници, а на 4 години прави първата си самостоятелна експозиция. От тогава поема по трънливия път на изкуството, изпълнен с лутания и открития, път който не носи бърза слава и големи пари, но отвежда към неповторимия и незаменим с нищо свят на творчеството и личната себеизява. Ивон представя 15-тата си изложба и в нея наред с успешни предишни авторски творби, са показани моменти от подготовката й за кандидатстване и първите й етюди от Художественото училище. Те са илюстрация на пътя на твореца, който трябва с помощта на висококвалифицираните български учители - художници да овладее  знанието и традициите, предавни от векове, за да стъпи здраво на тях и да награжда със своя личен принос и изява.














Изложбата ще продължава до края на месец ноември.

Няма коментари:

Публикуване на коментар