Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

петък, 5 февруари 2010 г.

Вера Балджиева - „Завръщане към себе си”/ живопис и графика/ 19.01 – 09.02.2010

Галерия „Арт муза” представя:

Вера Балджиева - „Завръщане към себе си”/ живопис и графика/ 19.01 – 09.02.2010

Откриване: 19.01.2010 от 18.00 ч.

с изпълнения на:
доц. Ани Тошкова – пиано
Агоп Маникян - виола

Вера Балджиева е млад перспективен автор с изключително интригуващо творчество, за което е характерно разнообразието и разностранните посоки на авторското й търсене. Тя е озаглавила първата си самостоятелна изложба „Завръщане към себе си”, защото в нея показва подбрани творби – живопис и графика от втория период на своето изобразително творчество. Самата Вера Балджиева споделя историята на своя живот и подтика за настоящата експозиция: „Като дете обожавах да рисувам. Много исках да бъда художничка като порасна. Но както става с почти всички хора, забравих за мечтите си и се насочих към нещо по-реално. Завърших с отличие маркетинг и второ образование финанси. Сменила съм може би над 20 работни места, но нищо не можеше да ме удовлетвори. Един ден просто седнах и започнах отново да рисувам, и... не можах, а и не поисках да спра.”
Вера Балджиева представя в столичната галерия „Арт Муза” 70 произведения – живопис, графика и смесена техника, с екзотични пейзажи, натюрморти и цветя, декоративни, фигурални и абстрактни композиции. Според своето настроение и интерес, тя обича веднъж да отделя внимание на детайла, а друг път да работи на едро с големи петна и обобщени форми като навсякъде художничката демонстрира един самороден талант, самоусъвършенстван и доразвиван при работа й в школи и ателиета на различни художници.
Разноликостта на творчеството на Вера Балджиева иде и от многостранността на интересите й. Тя пише стихове, обича приложното изкуство, занимавала се е лека атлетика, плуване, акробатика, каланетика, аеробика, фънк балет, а сега изучава ориенталски танци. Обича да пътува из близки и далечни страни и да се запознава с различни култури и природа по света. Наскоро е посетила заедно с годеника си Драго Турция, Гърция, Тайланд, Египет и мечтае да живеят на изток в някоя далечна топла страна край морето.Вера Балджиева

Няма коментари:

Публикуване на коментар