Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

петък, 5 февруари 2010 г.

Арт Муза представя: „Шепот от планината” - скулптора и живопис на Малин Малинов

Събитието:
Изложба „Шепот от планината” - скулптора и живопис
на Малин Малинов
10.02 – 01.03. 2010

Мястото: галерия „Арт Муза”

Денят: 10.02.2010 - вернисаж

Малин Малинов показва в столичната галерия „Арт Муза” 8-ма самостоятелна изложба - „Шепот от планината”. /Той е завършил първоначално Техникум по керамика и стъкло, специалност „Декорация” и продължава художественото си образовение във ВТУ „Св. Св. К. И Методий” специалност скулптора. Работил е като дизайнер, художник на декорите във филмовата индустрия и в театъра. Своя богат опит предава, в годините на преподаваненао скулптора в І СОУ „П. Славейков”, София./
Изложбата „Шепот от планинта” в галерия „Арт Муза” съчетава двете му любови - живопистта и пластиката като превес взема скулпторното начало. Малин Малинов експонира 15 –сетината пластични откровения, резултат от срещите му с планината Родопи. Изразните средства са „камъни и дърве” – както споделя симия автор. Находките, намерини в планитата, са изведени от естествената им среда и претърпяли различна степан на деформация и обработка, са понякога са допълнени от други материали /метал или керамика/. Получените композиции в изчистената галерийна среда и предназначени за даден интериор, ни подвеждат през света на въображението и асоциащиите, запазили топлината на природата. Те напомнят на човек, животно или просто абстракта форма в зависимост от степента на възприятие и мислене на зрителя.
25-те големи маслени платна допълват пластичните произведения и показват другата страна от творчеството на автора. В картините М. Малинов извайва формата пластично със скулпторна прецизност на равен неутрален фон или по-слабо разработена среда, които да я откроят и изявят.
Темите, които го вълнуват и вдъхновяват са отношенията между мъжа и жената, между човека и природата, женската красота и изящност, неповторимостта на прекрасната музика. Малин Малинов „е отправил покана за среща със зретеля” и го въвежда в причудливи светове, родени от богата фантазия, подклаждащи желание за сътворчество и собствен прочит на предложената идея. Преминаването в постранствата и плановете е реализирано с умело съчетаване на арстрактни с декоративни или близки до реалното разработване форми. Топлите и земни цветови гами нежно нашепват спомени от планината.Изложбата може да се види до 01.03.2010 в галерия „Арт Муза” на ул „11 август” 23.

Николинка Климукова – изкуствовед и галерист
Тел. 029832545, GSM: 0877544662

Няма коментари:

Публикуване на коментар